lørdag den 24. maj 2014

Montgras XX Cabernet Sauvignon 2012 (Føtex)


Dagens anden flaske er en Chilensk Cab Sauv med en lille plet Carmenére i. På tilbud i Føtex i 30,- var den ikke til at sige nej til. Så det gjorde vi ikke.

Den flotte flaske leder tankerne hen på sangria og kyssestunder. Det ligner lidt at damen på etiketten ikke helt ved hvad hun laver, idet hun møsser på siden af glasset i stedet for ned i det. Men det er en slight oversight - det kan vi godt tilgive. Nuvel, videre til smagen.

"Det' sgu en cutie, den her!" er det første, som denne vin tvinger ud af Marcs mund, mens han laver ansigtsbevægelser, der minder lidt om en fisks. Og, udover at være en cutie, så smager den også sødt. Den er overraskende mild ved ganen, og leder lidt tankerne hen på syntetisk Malaco-vingummi. Din krop bliver fyldt med en afventende følelse, idet du sidder og regner med at kvalmheden vil overtage og du vil blive kastet ud i ørlens vold. 

Men det kommer ikke. 

Den distinkte kanel holder dig helt nede ved jorden, uden vådeskud. Stroppeturen er stadig i fuld gang, og værnepligten er ikke overstået. Vi kan ikke garantere at du ikke skider i køjen af denne vin, men i det mindste kan du da så gøre det vel vidende at du har drukket acceptabelt. 

14%, 30,- i Flæskehals.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar