onsdag den 16. maj 2012

1659 Merlot 2011 (Rema)

Så! Nu er vi tilbage. Grundet almindelig eksamen og intensiv flaneren har vi nu i en måneds tid forsømt den public service-druk, som vi alle holder så meget af. Hvis druk er blevet afviklet i mellemtiden, har det udelukkende været med egoistiske bagtanker. Men nu er vi tilbage for at gøre jeres smagsløg lamme og tænder blå.

Vi lægger stærkt ud med en Afrikansk Merlot, hentet ned fra Remas hylder og valgt primært af den årsag, at den kan bryste sig af at have fået 5 stjerner et sted af et panel der drak den. Vi blev gjort opmærksom på dens kvaliteter via det A4-papir, der var tapet fast lige ved siden af. Der citeres: "Dette er vin (...) flasken har skruelåg." Det lyder til forveksling som en anmeldelse vi selv kunne have lavet, men ak, alle ved, at denne blog kun i patologiske tilfælde ville tage sig selv SÅ seriøst.

I glasset fremstår vinen med en fyldig, mørkerød farve, dog med den klassiske, syntetiske Ribena-kant, som vi efterhånden har lært at elske. Den ligger på sunde 14%, og det kan smages - den har en tendens til at blive lidt sprittet under tungen, men det er ikke for meget, og snart sagt uundgåeligt i så relativt stærk en vin.

Marc gibber mere og mere i det, jo mere han drikker, og vi er begge enige om at én flaske så absolut er rigeligt. Vinen er acceptabel, men jo længere man kommer ned i den jo mere ledes tankerne hen på bunsenbrændere og kemilokaler, hvilket naturligvis er underligt. Dette er vin, men også lidt mormors kirsebærvin. 

Vi ville nok ikke give den 5 stjerner i noget - det skulle måske lige være i at få piger til at gå hjem. Og det gider vi ikke hold kæft. 

14%, 39 kroner i Reumert Prisen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar