fredag den 15. november 2013

Trapiche Pinot Noir 2012 (Føtex)Lars var en sød lille fødselsdagsgris i går, så i dag skal det fejres med (næsten) god vin og et lille klap i måsen. Grundet tidspres har vi her på redaktionen valgt at denne anmeldelse skal være mængdebestemt, så vi får kun lov til at drikke ét glas hver før dommen skal falde. Cuz we crazy like dat! Det bliver sjovt og fælt, og vi er stolte og struttende.

Vinen, som vi har nøje udvalgt (lol) denne gang, var på tilbud til 40 dask. Hvad den har kostet førhen er os ikke bekendt, og vi er egentlig også dybt ligeglade. Prisen passer. Der var et udvalg af forskellige vine fra samme vinbonde, men da pinot noir er en særlig godbid til denne pris, var det naturligt at det var den, der skulle under luppen. At den så skal være offer for vores dumme idé om en lyn-anmeldelse er så en anden sag. When in Rome (?). 

Vinens umiddelbare odeur er ikke afskrækkende da den egentlig bare lugter lidt af bær. Den forventelige hørm af russisk kartoffelsprut og opgivne drømme er ikke til at spore. 
På det her tidspunkt i anmeldelsen ville vi normalt komme med en række eksempler på ting, man ikke vil have i munden. Det være sig kedelig mad, brugsartikler eller dårlige bands som væsker. Men ak, vi har her at gøre med en vin der bevæger sig så langt over standarden, at vi ikke kan ty til vores sædvanlige dumme vokabular. På en mellemdyr restaurant i Vanløse ville du ikke blive sur hvis du fik serveret denne vin til din eks-nevøs konfirmationssteg. Vi føler os overhovedet ikke røvrendt af denne vin. Den vil os det umiddelbart rigtig fint. Vi er her stødt på vinverdenens svar på en Shiny Pokemon. Den er god, og vi er glade. One small step for Discountvin, men ikke et giant leap for noget som helst.

Madness for dine tænder.

14%, 40 kr. i Født Flæsk

1 kommentar:

  1. Har I det hele taget smagt på vinen ? Mage til nonsens anmeldelse skal man lede længe efter. I ville såmænd ikke kunne smage forskel på en Romaneé-Conti og en Mateus - måske bortset fra farven.

    mvh.
    Kim Bugge

    SvarSlet