fredag den 16. juni 2017

Lazy Caesar Rosso Toscano (fra efter Jesu fødsel)

Der er sket det forunderlige, at redaktionens to halvdele efter en lang hiatus har opnået geografisk nærhed endnu engang. Store afstande, diverse udgaver af voksenliv og store "vigtige ting" har gjort det svært - for ikke at sige umuligt - at bedrive public service på discountvin-området i det omfang, vi har ønsket. Men nu skal det være slut, for nu gør vi det igen! I aften blogger vi bare rigtig meget live fra en hidsig taglejlighed på Istedgade, og vi er klar til at give jeres tilværelse den Ribena-culeur*, som den vitterlig fortjener. 

Det er enhver discountvinkenders drøm at kunne bestille dårlig vin hjemme fra stuen kun iført underbukser. Det kan du nu! Internettet har gjort det muligt at bestille alverdens pis from the comfort of your own castle, uden at internettet ved om du er en hund eller ej. Det gælder dog som bekendt ikke robotter, men eftersom robotter og mennesker/hunde ikke skal leve sammen, er det jo fint. Vi har shoppet denne flaske hos internetsupermarkedet nemlig.com, hvilket giver os nogle udfordringer i forhold til vores koncept, siden man ikke kan vælte ned i sin lokale sprøjtforhandler, og som en anden millenial plukke den flegmatisk fra de krom-skinnende hylder. Spontaniteten er væk, siden vi sander, at vi er gået ind i informationsalderen 2.0, og ingen behøver forlade deres skildpaddeskjold nogensinde igen. 


Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi her på bloggen ofte udvælger vine baseret på deres indpakning. Grunden til, at Marc har valgt denne aftenens første kattekvælervæske, er udelukkende baseret på det faktum, at der ligger en romersk kejser og slænger sig på etiketten. I ren Dionysos-stil ligger han og propper druer direkte fra stilk ind i sin fede mund, som enhver ægte levemand jo ville ønske sig han kunne gøre til evig tid. Den dovne kejser er et forbillede for alle, men måske især de trofaste stamkunder her på bloggen, der trods nogle lange halvlege følger i vores i bund og grund kampidiotiske vinprojekt.  

Selve vinen er overraskende behagelig at drikke - første slurk er lidt svær at bedømme, men efter nogle glas er man glædeligt ikke-overrasket. Den glider ned, men jo mere man bunder jo mere melder den klassiske pergament-belægning sig som en nærmest kærkommen tilstedeværelse (WE MISSED U OLD GIRL). Objektivt set kan man kun være imponeret over den meget vinagtige smag, og glad for, at pergamentationen indtræder meget sent i flasken. Det er vi glade for. Vi tror også at I kan blive ganske glade for denne vinagtige vin - ikke fordi vi vil sige, at det er en god vin, men den er solidt plantet i lortevinens overmiddelklasse. Det er en personlig vurdering, om man synes den er de 39,95 og fragttiden værd, men vi kan i hvert fald med ro i sindet sige "tell my wife: hello".   

*det er fransk for sovsekulør

39,95, 13,5% på Hemli' Flot Gom

Ingen kommentarer:

Send en kommentar