fredag den 14. september 2012

Canti Puglia (Canti Puh lige ha'!) (Netto)Raskolni-redaktionen er i skrivende stund på vej over sundet. Til lejligheden har vi (selvfølgelig) medbragt vin. Vi forsøgte at finde en vin med maritimt tema, men til vores ærgelse lod dette sig ikke gøre uden grundig research. Research, som vi ikke har lavet. Valget faldt derfor på en mellemdyr italiensk lortevin på sølle 12%. Vi tænker det måske kunne være en god overfartsvin. Hvorom alting er, kan vi i hvert fald anbefale at drikke vin på en båd.

Selve vinen: flasken er klassisk vin med genkendelig etikette og nedtonede farver, og vinens farve ser nogenlunde ud, dog er det svært at bedømme i papkrus. Her stopper lighederne med vin så også. Smagen er utrolig tør og sur, som at spise oasis dyppet i citronsaft. Samtidig er den meget sprittet, som om den har ligget i en meget garvet kaptajn i lang tid. Man forledes til at tro at procenten er højere, men igen byder vinen på en skuffelse. De 12% er ikke er et stort nok afkast for den bitterhed man må gennemleve.

Til vinens minimale forsvar må vi sige at vores position agterdæks muligvis har givet os så meget saltvand i fjæset at vores smagsløg er kompromitterede. Dette er tydeligvis ikke en anbefaling, men set i forhold til færger er den acceptabel.

12%, 35 kroner i Næj DoOde til Havet - af Lars Rasmussen

Åh, du store, skummende hav
Blå og frådende portal
Du har så mange gode mænd slugt
Helt uden de fik sig en dram

Ingen kommentarer:

Send en kommentar