mandag den 11. april 2011

Gæsteindlæg: Sap of the Ents (2011)

I Afrika vælter palmer engang imellem. Hvis man lader dem gære falder der saft ud, som i folkemunde kaldes for palm wine. Der er ikke noget der hedder brands, så jeg bestemmer selv hvad den hedder.


Ved tapning er væsken stadig virgin, og man overvejer hvad hele pointen er. Farven er en sjasket hvid, som kastreret skummetmælk. Drukket af et halvt abekranie, er den sød uden at være fornøjet. Der er en undertone af bark, og det smager lidt som at drikke en Schweppes Lemon gennem Treebeards skæg. Efter et par slurke får den lov at ligge. Det er en drik der hurtigt modnes, og man loves profit i form af procenter efter bare en dags tid.

Efter en dags tid erfarer man at disse procenter er kuldskære, og ikke viser sig hvis væsken holdes afkølet. Selv kold er den lummer, og eftersmagen leder tanken hen på at kysse en kvinde der lige har født trillinger. En lille smule zink og rigtig meget fortvivlelse. Giver ikke hår på brystet, men muligvis svamp på leveren. Låget skrues på igen.

Hvis man lader den durkdrevne drik stå varmt i endnu en dag, begynder den at tage form. Bare ved (gen)åbning af flasken hører man et gisp af kulsyre. Den lugter som et slutty grantræ. Smagen er dog nu kommet til sig selv, og en 12-14% dønning klæder væsken. Man er næsten ude at boltre sig i en nydelse, men vinen tillader ikke ganen at glemme at man drikker et træ, og det er synd. For et træ smager ikke særlig godt. I det hele taget en oplevelse man helst vil glemme før den er overstået.

Vinen efterlader brugeren med en gæret følelse af skam og kolera. Ville ikke købe igen.

Pris: 1.75,- Kan købes hvor palmer vælter i Afrika.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar